Followers

Tuesday, June 26, 2012

tak perlu berpura-pura..



"Kamu tidak perlu menjadi sempurna. 

kamu tidak perlu mempunyai pengetahuan yang luar biasa. 

Dan kamu tidak perlu menjadi sangat alim. 

Kamu hanya perlu menjadi sopan. 

Jujur. 

Yang sebenar. 

Jangan berpura-pura. 
Jangan cuba untuk berlakon alim di luar tetapi kamu tahu apa yang sebenarnya berlaku di dalam. 
Jadilah Muslim yang terbaik yang kamu boleh, seperti yang apa Nabi S.A.W ajarkan. 
Lakukan sebanyak mana yang kamu boleh. " 

- Sheikh Khalid Yassin


Dan saya tak perlu untuk menjadi orang lain.
Tak perlu hipokrit dengan diri sendiri.

Mungkin dengan berkata jujur memang adakalanya menyakitkan hati seseorang
tapi menjadi diri sendiri adala baik dari menjadi orang lain.

Im happy with myself. Sorry for those yang rasa saya sangat tidak adil.
Sangat POYO! sangat MESRA dengan semua org.
tapi itu lah saya. DAN tak semestinya saya MESRA dengan semua orang saya tak pandai jaga batas... NO !!!!!!! I KNOW WHO I AM !

saya juga tahu batas saya.



again wanna say sorry for those yang terasa hati dengan saya. 
saya memang friendly. but it doesn't mean I layan semua termasuk yang xkenal dengan penuh kemesaraan. 
Kenali saya sedalam-dalamnya baru tafsir sedalam-dalamnya pasal saya ok!
saya sayang orang2 penting kat sekeliling saya. 
and I will be try to be careful after this in socializing life.
and Everybody Has Their Own Strengths and Weaknesses.

*PEACE*



Note: sesungguhnya alam maya tak kan sama dengan realiti.  


^_^



4 comments:

Kesuma Angsana said...

betul tu dik. just be your self! full stop

Cik Wani said...

yup....! thx for ur support sis :)

Zuraidah said...

Peduli apa orang nak kata kita apa. Jangan main tuduh selagi tak kenal diri kita betul-betul. Huuuu.

Cik Wani said...

yes!!! if ad sesape yg sesuka hati ckp psl kte, just say Stop judging people like you're perfect! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Suck my Lolly