Followers

Saturday, June 30, 2012

REVOLUSI... ??



Lelaki dan Pemikiran



Television dan Perut




Sains dan Kamu



Manusia dan Gadget




Wanita dan Fesyen






E.N.D

^_^


Thursday, June 28, 2012

Talk to SIMIsimi


Hello dan Assalamualaikum semua.


Bosan?


Tiada girlfriend/boyfriend?


Perlu kan kawan?


Talk with Simsimi here or you can download Simsimi for Iphone and Android.


Simsimi ini ialah seekor binatang berwarna kuning mirip anak ayam. Dia boleh melayan anda di kala kebosanan. Tetapi Simsimi ini makhluk yang kurang ajar. Boleh sakit jiwa layan dia ni. 

Tak PERCAYA????




SEE!


V
V
V
V
V


Aku punye berbudi bhsa dia berbadi ngan aku!



^_^




Wednesday, June 27, 2012

Semester 2 ENDS

Assalammualaikum....

wanna say alhamdulillah for the safe long journey,, 12hours! fuuhhh kebas pungkoq cheq ni...  pape pn saya dah selamat sampai.

pejam celik pejam celik dah habis SEM 2 saya kat UUM. rasa macam baru je masok kot. Alhamdulillah SEM2 ni cita-cita nak busy kan n aktifkan diri tercapai walaupun xdelah aktif sgt pun.




walaupun family n that SOMEONE ada pesan jangan nak aktif sangat takot penat lah so on.. but macam biasa saya ni memang degil. saya tahu saya mampu. n insyaAllh saya uruskn masa dengn bijak.. ecechhh.... ^_*

selama SEM 2, proses pmbelajaran mmg hakikatnya lebih mncabar n berat sampai final exm saya masih tercari2 point that subjek. but alhamdulillh USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN right. saya boleh jawab exm n now just wish me luck for the result pula. 



Tarian Joget for Konsert Ekstravaganza UUM 2012





Tarian Cina

My partnet for ZAPIN


  
Anak JOHOR

And she is my constrctr KO K Tarian Melayu KAK ZIRA


Masih banyak lagi tempat yang saya tak sempat nak teroka kt Kedah haaa jangn ckap kt Kedah even UUM pn still not yet have a time nk ronder2. All SEM2 just membusykan diri dgn tarian je lah. InsyaAllah next sem will be more explore.

This sem too bilik saya still ngan kawan2 sejagat saya. Mereka lah LAWAN dan mereka jugalah KAWAN saya. Hope next sem our relationship will be more close for ever. InsyaAllah..








and last avtivity saya n kawan2 before balik Johor, still sempat sambut bfday sorang budak kedah ni yang sangat fanatik ngn KOREA. suma pasal KOREA hangpa pi habaq kat dye. mmg A+!!
so di kesempatan ini saya nak wish Happy Birthday ye MYRA JAMIL.. ~dia marah kalau tulis nama dia xde 'Y'. Must have mYra not mIra ok!!!  &_&









ok... hope next sem akan berjalan lebih baik dari yang lepas n doakan saya dan kawan2 dapat result yg cemerlang n lebih baik dari yg lepas okkkeeyy!




Setelah Melalui Ranjau Berduri, Semak-Samun, Belukar Dan Hutan
Belantara Akhirnya Selesai Sudah Perjalanan Untuk Sem Nie ;')
Selamat Berehat Bumi Sintok, Insya'Allah Jumpe Lagi Bulan September -,-



^_^

Tuesday, June 26, 2012

tak perlu berpura-pura..



"Kamu tidak perlu menjadi sempurna. 

kamu tidak perlu mempunyai pengetahuan yang luar biasa. 

Dan kamu tidak perlu menjadi sangat alim. 

Kamu hanya perlu menjadi sopan. 

Jujur. 

Yang sebenar. 

Jangan berpura-pura. 
Jangan cuba untuk berlakon alim di luar tetapi kamu tahu apa yang sebenarnya berlaku di dalam. 
Jadilah Muslim yang terbaik yang kamu boleh, seperti yang apa Nabi S.A.W ajarkan. 
Lakukan sebanyak mana yang kamu boleh. " 

- Sheikh Khalid Yassin


Dan saya tak perlu untuk menjadi orang lain.
Tak perlu hipokrit dengan diri sendiri.

Mungkin dengan berkata jujur memang adakalanya menyakitkan hati seseorang
tapi menjadi diri sendiri adala baik dari menjadi orang lain.

Im happy with myself. Sorry for those yang rasa saya sangat tidak adil.
Sangat POYO! sangat MESRA dengan semua org.
tapi itu lah saya. DAN tak semestinya saya MESRA dengan semua orang saya tak pandai jaga batas... NO !!!!!!! I KNOW WHO I AM !

saya juga tahu batas saya.



again wanna say sorry for those yang terasa hati dengan saya. 
saya memang friendly. but it doesn't mean I layan semua termasuk yang xkenal dengan penuh kemesaraan. 
Kenali saya sedalam-dalamnya baru tafsir sedalam-dalamnya pasal saya ok!
saya sayang orang2 penting kat sekeliling saya. 
and I will be try to be careful after this in socializing life.
and Everybody Has Their Own Strengths and Weaknesses.

*PEACE*



Note: sesungguhnya alam maya tak kan sama dengan realiti.  


^_^



Sunday, June 24, 2012

arghhh please please please





I


just


want to live

happily ever after!










okeyyy! saya dah mula melalut, ni lah akibat exm terlalu lama.!
dan  saya pasti sesiapa sahaja yg bergelar pelajar akan faham perasaan apakah yg dialami ketika menghadapi paper last di samping melihat kiri kanan biliknya sunyi sepi...
mood pun berkocak2. xtau minta apa.. 

*M.A.L.A.S*






Ya Allah,aku berlindung kpdMu dari sifat lemah & malas, penakut & tua (HR Bukhari)







Friday, June 22, 2012

Mari Berdoa



Assalammualaikm, just take a few mint for updte this blog... pagi ni wani nak share somthng that can make our life change ke arah kebaikn,, InsyaAllh =)

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah

1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was



~~ SELAMAT BERAMAL ~~


^_^



Tuesday, June 19, 2012

:: LOVE ::

  nothing to say.....
just........





go on...
interpret your understandings..

of the word





/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/






























the truth is..

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/





YES!
YOU!
dear you!
you know who you are!

misses you so much!







p/s- i just love all the pics above!it potrays the beauty of love naturally and nicely captured





Sunday, June 17, 2012

Selamat Hari Bapa


Assalammualaikm,, walaupun tengah bz exm, tapi rasa macam x adil dlm diri ni. So just bkk kejap laman bloggr ni just for do some wish for my ayah. Actlly btol2 lupa yg Hari Bapa yesterday or today. Bila fikir2 balik, Hari Ibu ad entry for my ibu but Hari Ayah saya xbuat rasa mcm its not fair! Walaupun rasa macam dah terlambat nk wish but xpe kot kan...






Di kesampatan ini, I wanna wish Happy Father's Day to my ayah Mohd Nazir Bin Din and all dad's out there. Semoga dimurahkan rezeki... Terima kasih atas segalanya.. Dan rasanya xterlambat lagi nak say thx again for this.......


GOLD is everything in HER life  

He bought this for me, adk n ibu .... Thanks again. I really appreciate it  Y____Y


Like Father Like Daughter

I was his second girlfriend, I love you AYAH
 there's no perfect parents, but parents will love you perfectly :') 
Thank You Ayah...

Saturday, June 16, 2012

Adakah ini musim semut mengundi??


Assalammualaikm,, haa lame rse xbuat entry ni. almaklumlah kn exm kn. konon stdy POKUS POKUS ok! dah lama sbnrnye nk tulis blog tp thn nafsu ni.. ni disebabkan ada gap smnggu  paper ni terjah2 sat blog ni. ~eceh xtw twittr on manjang~  




ok! back to the topic.. wah! semut pun boleh jadi tajuk entry kan. mane tak nye tengah bengang ni. sebenarnya saya pun tak tawu lah sekrang musim ape. musim semut buat serangan ke? tengah sibuk mesyuarat pasal mngundi ke... sebab semut berleluasa di mana-mana. pergi kenduri kawen ade semut, pergi kedai makan ade semut, dekat bilik pun ada semut. dekat ats meja ad semut yg paling geram dekat kettle air pn ad semut! geram. geram! nak minum air pun skrg jd takut....

adekah semut-semut sekarang sudah bermutasi? sebab bukan setakat gula yang dia hurung, bukan setakat benda-benda manis je yang dia hurung. dia hurung jugak ayam goreng, roti, nasik. haissshh. semakin demand semut-semut sekarang. hahahaha!



aku picit-picit jugak semut ni. !!

dan saya...............


V
V
V
V
V
V
V
V
V







hanya mampu melihat tak mampu berkata apa-apa

ececececehhhh.. haha ok Bye!

^_^




Saturday, June 9, 2012

EXAM... kertas perlu tulis




walau tak tahu apa-apa
walau tiada formula
walau fakta hilang kemana
walau otak serabut gila
walau kosong ilmu didada
tapi kertas ini perlu dicoret dengan tinta
kerna peperiksaan sudah bermula


.....................................................................................................................





today is a my first paper aha EKONOMI!
ya wanna say Alhamdulillah .. saya dapat  buat sebaik mungkin. 
tapi erkk  balik2 bru tringat ad 1 soklan TERterbalik dye pnye formula...
wawawawa hati mcm x bengkek pulak but nevermind.. Just tawakal!
yaa! Tawakkaltu Alallah...
ready for the next paper. 
wish me luck and say gudluck to me n others friends 


^_^



Friday, June 8, 2012

WHEN YOU THINK YOU FAIL


When you think you fail, Remember this,
Failing doesnt mean I'm a failure, it just mean I haven't yet suceeded
Failing doesn't mean, I've accomplished nothing, it just mean I've learned something
Failing doesn't mean I've been fool, it just mean I dare to try





Failing doesn't mean I dont have what it takes, it just mean I must do thing differently next time
Failing doesn't mean I'm inferior, it just mean I'm not perfect
Failing doesn't mean I'll never make it, it just mean I need more patient
Failing doesnt mean I'm wrong, it just mean I must find a BETTER WAY.....
STILL

.....ALLAH KNOWs What's the Best For Us.....



:: Do entry like this doesn't mean I already to giving up before trying all my best.
 It is just my expression after all my day mngadap buku ::
 wawawahh ayt mcm bgos! haha  
ok nite all, wanna wke up  4 AM for continue menelaah my bku tebal eko tu! 




Tuesday, June 5, 2012

SENYUM




Y__________Y


senyum itu perlu untuk menjadi ubat
untuk lupa segala yang pernah ingat
walaup kelat
perlu kuat
barulah nampak hebat
dimata penjahat!


entry ni khas utk sahabat sy yang tengah dilanda keresahan..
tension katanya. Ia kalau saya jdi dye, saya pun tension kot..
~erkk asal ayt mlm ni gila skema.. ok lupakan~



nah tgok vdeo ni... klo xlwk pn ketawa tw!!!! klo x kte kecik hati! haha ok..







to : MissYai be cool ok..! sy tetap ad dgn awk wlpn x.. hehe
xmau tencen2.. nti berkerut muka xcomel dah!



^_^


Monday, June 4, 2012

Helaian Rinduku


Assalammualaikm..

Pada setiap satu gugurnya daun.
Itu adalah rinduku.
Setiap angin yang menghembus.
Itu adalah nafasku.
Walau ia bukan cinta.
Tidurmu tetap tak lena.
Sejuk embun itu sentuhanku.
Rasailah...
Biar segar pagi hari-harimu.
Secantik ungu morning glory.
Itu senyumanku.
Sambutlah.
Sebagai peneman mimpi tidurmu.






Selamat malam..

^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Suck my Lolly