Followers

Saturday, July 9, 2011

I My OCC ^_~ I



Assalammualaikm..

aha.. OCC!!
tw x ape tu...??

Oreo Chesse Cake!!
aq xtw sejak2 ni aq bru prsan yg aq ad hobi baru..
buat kek!!!

n my OCC ni kek yg ke3 aq wat .
be4 this aq xde lak teingn nk wat bnde2 ni sume.
just msk2 biasa je ad lah.
tp wat kek yg rmai org anggp mnyusahkn,meremehkn tu xde lak.
first kek yg aq wat cheese cake gak tp xletak oreo n tu resepi from my maklong.
second cake aq wat tiratmisu cake.
aha tu sume first time aq wat.
tp rse yg tiramitsu cake tu aq xnk wat lg kot.hehe
yelah aritu wat mcm xjadi je..hehe
mybe amek mse yg lame tok mnarik minat kmbali wt tiramitsu cake tu..
n cake2 yg aq wat sblm ni xsmpat nk share kt sni.
n this time i wanna share about my first time i do my OCC. ^_^

serius sjak hbis form6 ni,minat tu mula dtg.
erm,, first yg menarik aq dlm bnde ni maklong aq yg mmg pndai wat kek.





erk ok!
jgn tertipu dgn pic kt ats ni ye.
tu from en.Google ye..hehe
cntik kn kek kat ats ni.
tp kek yg aq wat xde lah secntik ni.

aq wat my cake tu ikot resepi from HERE ..


ok ni resepi2 yg kita perlu.. hehe
poyo kn.!
actly ad lg tp nth cmne dlm pic ni xde lak..
if nk wt korang tgok r blog cik Irma ni k..

buat cake ni pn ad peringkat2 dye.
ni tok peringkat dasar kek.



aha thx to my bro cz sanggop teman wlpn kejap je.
smpai 2 pg wat bnde ni.
pe x nye start kje nye pkol 12 lebih.
xleh tdo... xde kje nk wat.
so wt lah pape yg ptot kn!

aha nmpk x?
jap aq besarkn ye

V
V
V
V


aha nmpk x??????????
hehe ni actly bskut oreo yg dah di kisar brsma butter,brown sugar,n srbuk kulit kayu mnis.
dah gaul2 n agak2 leh kepal tu letak n tekan kt loyang yg
di alas oleh krtas mnyk.
then msok ice box!
kite troskn wt bhagian cheese nye plak..


aha ni dah siap bake...
yg kuning2 ats dye tu sbnrnya hehe
malu nk cter,,,
mlm tu aq dah xthn lambat sgt siap.
aq bkk api ats kt oven tu.
3 minit je kot aq tinggalkn.. terkejut tgok dah kuning.
nsib x garing ke pe...
tkt gak kn,, dah lah first time wat.
aq lak sorang2 kat dpor.
yg lain sume dah tdo.
tp kan!! cntik gak nmpk kekuning-kuningn ats tu.
hehe.. eleh bkn nmpk pn..
sbb ats dye aq letak coklat..



hehe.. sory beb klo korang tgok kek aq ni kurang selera ke pe
ats sbb aq potong ikot suka hati je ni..hehe

tok aq mkn aq potong lah mcm ne pn.
tp xdelah teruk sgt kot kan...hehe

ok last.. thx to kak Irma sbb sudi share resepi ni.
n thx gak kt ibu yg sntiasa mmbuat pantauan skejap2 kt dpor.
wlpn mata ibu time tu mngntok kn.



syg ibu lah !! hehe

ok anyone yg nk try cake ni try lah.
best lah wat cake..

insyaAllh if de mse aq nk try wat kek len lak.
n thx to my en.Kesayangn.
dye ckp kek kali ni lulus.hehe
yg tiramitsu tu ad spoil skit..
tu yg mrkh dye bg aq skit tu.
ni kira nk tebus lah ni.
ceh!! ^_^


ok thts all..

n jgn lupa komen kt entry aq


^_*



14 comments:

darla carolina said...

nampak mcm senang je :D boleh try ah lpas neyh .

Cik Wani said...

haha.. yup sng je wat dye.
tp bab bake dye tu kne jage.
cz cheese cake ni ssh skit kot nk jage 4 me =)

belog|amiyo said...

nak try buat lah. eh silap. nak suruh orang try buat lah. boleh aku merasa. haha.

missSenget said...

rajinnye..


ada lagi tak??

nak sikit...!!!

Cik Wani said...

belogamiyo: aha surolah gf hang buat..hehe

missSenget: ad!! jmput2 dtg rmh ea..hehe bosn xde wtpe,just try bnde ni. =)

Zayani said...

nampak sedap ;p

Scya Lollita said...

sedapnyeeeeeee T.T

sahromnasrudin said...

tidak....anda telah membangkitkan kelaparan sy heheheee

Heidi Shafiq said...

sekilo air liur aku telan.. gulp!

Cik Wani said...

zayani: aha nmpk je sdp tp klo rse mmg nk lg.. hehe sory just kidding dear. ^_^

scya lolita: thx.. u can try kt rmh.xssh mne pn wt dye. =)

sahromnasruddin: he3 ye ke.. haa thts mean awk kne cube buat tu..

heide shafiq: fuh!!! nsib sekilo.klo x trsedak awk! haha

ct N honey said...

teringin pula nak buatnye..mesti anak suka..

Cik Wani said...

yup,, akak bleh buat. mmg cheese ngn coklt bdk2 mmg suke.. ^_*

Far8 budak baik said...

wani tak cantik ar kalau
tak share2..
nak jugakkk..
sila post lajukn kerumah boleh.
hahahahaha =p=p

Cik Wani said...

wah..hero kmbali ke ruang komen ini..
kang sy pos laju hbis cair coklt cake nye pn xsdp nti karang.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Suck my Lolly