Followers

Sunday, March 18, 2012

I mengapa perempuan x setia? I



Assalammualaikm, i dont know pe yg wat saya rse nk update blog ngn title cmni bagai.
mybe sjak2 ni ad lah sorang dua mber yg dtg luah kn prasaan kat saya. 


Hm ada apa dengan KESETIAAN? ~wah! soalan cepu xcepu mas ni! ~

Im sure ramai diluar sana terdiri daripada kaum wanita and I dapat perhatikan banyak blog yang dihasilkan memang menjadi tempat meluahkan perasaan. ya.. xpyh tunding jari kt sape sape. Saya sendri pn buat gitu pehhh,,,.. But pernahkah korang fikirkan mengapa, kenapa dan bagaimana kepincangan soal hati ni terjadi? Cewah, bukan I nak kupas berdasarkan pengalaman ya, tidak sekali. Maybe topic for today TERLALU banyak terjadi kepada teman-teman rapat dan orang sekeliling I dan hasil daripada rumusan-rumusan yang dapat I hasilkan from reading those blogs. ~wahhh! ayt aku! clss gituuuu! hehe~

Menarik dan macam-macam jenis masalah but I sedih bila baca. Sebab I perempuan. I faham apa yang mereka rasa.This time around, I dont want to discuss about kesetiaan tentang lelaki yang kaki perempuan. Tapi lelaki yang tak main perempuan, tapi masih boleh menyebabkan hubungan retak.

1) Lelaki terlalu selesa. 
Bila nak dapatkan sahaja bertungkus lumus. Bila dah dapat. Duurh BORING~. Telefon pun nak tanak je cakap. Balik-balik tanya,

BF: Awak buat apa?
GF: Tade apa. Tgk Tv.
BF: Dah maknj (salah eja sebab tgh main game. Tak fokus)
GF: Oh dah makan dah (malas nak jwb,, buat buat tanya sbb dah cukup faham)
Bf: Awak buat apa? (dia tanya lagiiiiii!!)
GF: hmpppppppph 

# Perempuan bila once dah suka. Mereka suka dimanja sentiasa. Bukan pada bulan pertama sahaja. Take note please guys. Put some efforts la. Even though you all blurrr. before text tu fikirla betul2 nak tulis apa. Rekalah soalan-soalan yang logik-logik. Sometimes bkn sngaja kami si kaum hawa melahirkan prasaan bosan but dont know why lah. Ya! saya mengaku saya cukup cepat bosan dengan bende yg leweh2 lemah semacam! Saya xtw lah saya sorang ke pe.. but really! so sorry if for those yang berkrjasama ngan saya yang agak2 tgok saya ni cm nk xnk melayan tu haa thats mean kne pndai2 lah cari topik yang agak mncabar skit ye! 

2) Tidak peka dengan perangai gf masing-masing. 
Even though dah kenal 56 tahun.. Tapi masih tak tahu apa Gf suka? Apa kepantangan Gf? Apa warna kegemaran? Alah macam-macamlah. Kalau nak listkan memang tak habis-habis.

# Dah tau Gf awak tak suka awak ponteng kelas. Janganla buat. Kalau Gf tau Bf suka makan Udang. Hari-hari kalau boleh dia nak bawak udang bagi Bf makan. Kaum2 Gf ni memang suka buat benda-benda yang mampu menarik perhatian Kaum Bf. Ye tak? Pantang la dengar BF demam. Zassssss dah sampai bawak ubat. Kalau Bf? hmm i dont think so! but xsume laki amek remeh temeh bnde cmni. ikot masing2 lah ye...

Gf: Awak saya demam.
Bf: Pergila makan ubat.
GF: Tak larat lah.
BF: Rest2.

ITU JE???????? Cuba tukar ini macam.

GF: Awak saya demam.
BF: Ish. Demam? Awak ok? Ada ubat tak? Nak saya bawa pergi klinik?
GF: Hm..Tak payah susah-susah wak. Saya Ok (perempuan biasak la bro. Kaki pancing. Padahal memang terlepek kat rumah)
BF: Tape wak. Lagi 5 minit saya datang. Teruk nanti lagi susah. Sabar ye wak.

SUSAH? SENANG je kan :). 2 sen juga sms tu. Tapi impak nya sangat besar.

3)Bila perempuan rasa ada lelaki lain mampu menjaga lebih baik dari Bf.
Ini memang banyak sangat jadi. Jangan biarkan Gf korang sampai rasa mcm nilah. Masih belum berkahwin mereka bebas nak buat keputusan. If korang betul-betul nak. Jaga kasi betullah.Ni nak perempuan cantik-cantik, korang makin lama makin selekeh. Dah tak hensem, garang plak tu. Dah la layan nak tanak. Tapi nak yang perempuan baik-baik. Rasa rasa nya seimbang ke macam tu? NO NO NO NO ish. GF cantik, BF kena la hensem-hensem ( ish, tayah la operate muka bagai. Kemas-kemas sudah). Gf pandai, Bf kena la sama naik pandai. korang nak jadi pelindung mereka kot suatu hari nanti. Setuju?

4) Tiada education background yang terjamin.
Tahukah korang ayat ayat mak bapak "Kau nak bagi anak aku makan pasir ke?"
Ya, kalau fikir-fikir balik. Memang betul. Lelaki tak suka fikir panjang. Belajar baru susah sikit dah give up. Kawan dengan orang tak betul, dah hanyut. tak fikir panjang betapa pentingnya level of education tu. Betul kata mak bapak. Sekarang kita tak rasa. Tapi life is ALL ABOUT MONEY. Mana nak dpt wang? From education yang kita ada! 

Ya ya sabar. Ada yang cakap. Alah Pak Ali sebelah rumah tu kaya raya. SPM je.

ITU LUCK DIA. KAMU ADA LUCK? CONFIRM? 
tak confirm kan. So back up la dulu dengan education ya abang abang. Awak nak pinang anak orang. Takut orang nak bagi anak dia kat awak. Dia sikit punya tatang anak dia. Habis awak nanti nak sepok anak dia suruh duduk dalam rumah je? Tak bagi apa-apa. Yang awak tau suruh dia jadi kilang buat anak. Ish ish ish FIKIR LA Waras waras.


Kat sni saya x de niat untuk mngecik2 kan para lelaki yang tiada pndidikan yang tinggi. BTW yg xde pendidikan pn actly boleh berjaya but dengan usaha yang GIGIH! Sometimes perempuan ni kdg2 cm lelaki gak dpt tahu perangai someone tu cmne drpd gaya dye sndri. 
And other guys out there! plz jgn keluar kn kata2 yang sgt tidak meyakinkan lagi2 dlm hal DUIT! yelah kadang2 korang2 ni pn ad gak terlintas nk ckp psl khwin kn! haaa jgn nk mngelak! say yes je! ye thts normal ok! even korang si laki xblajar tnggi2 but ad usaha insyaAllh korang leh brjaya. 

5)BF kawan lebih bagus.
Bukan nak compare. Bukan tak bersyukur. Tapi ya, lumrah alam. semua orang nak yang terbaik untuk diri sendiri.Tapi jadi sedih dan mencemburui kenapa nasib perempuan lain lebih bagus. Adakah diri sendiri salah pilih? Uish takut dengan masa depan yang gelap. Before dah nikah, baik angkat kaki dulu. Selamat dunia akhirat. Ramai lelaki yang lebih baik dalam dunia ni. Sebelum terlambat.....thats why kenapa perempuan kadang2 bertukar arah. Tapi si perempuan plz jgn lah dlm zon slesa jugak. You all pn sme ok! erkkk termasuk lah saya sndri. 

I nak bagi 5 dulu. I rasa ramai lelaki yang tertanya-tanya. "Eh aku baik apa..tapi kenapa dia lari tinggalkan aku"
I dah sediakan jawapannya. Logic tak Logic terletak pada pandangan masing masing. Tapi, 5 sebab ini..mungkin dapat merubah sebahagian yang dah hampir retak. Fikir-fikirkan... :) Feel free to drop some comments. Jangan bomb page ni sudahhhhhhhh ^^ haha




^_^


1 comments:

RazFiRa said...

eh muka awak macma Yuna la. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Suck my Lolly