Followers

Wednesday, February 16, 2011

Ujian Buat Kita Lebih Tabah ...



''Hidup ini penuh dengan ujian. Memang perit dan pedih untuk menghadapinya.
 Tapi kita kena faham konsep "ujian" di dalam perspektif Islam.
 cz if kita tidak faham dengan jelas,
kita akan cepat putus asa,
 kecewa dan lebih membahayakan apabila kita buruk sangka terhadap
Allah SWT. 
so,,bagaimana ingin memujuk hati yang sedang berduka lara itu???
Pujuklah dengan berzikir dan mengingati Allah....
dan bacalah Al Quran...
insyaAllh,,
segala jln pnyelesain,ketenangn akn kite perolehi...''


slm..
mlm td time aq on9 kt fb,,
de sorang mber aq ni,,
dye cter mslh dye kt aq,
sma ada pe dye cter btol ke x aq pn xtw lah 
cz aq bru je knl dye..
tu pn dlm fb..

so nk dijadikn cter,,
dye ckp dye tertekan sgt2!!!
dye de prob..
tp cre dye ckp cm dye dh btol2 ptos asa..
pe yg pling aq trkejut
bile dye ckp,,
''sy rse cm nk mati je,,xgne sy hdp
pe yg brlaku x adil tok sy''

hmm,,ble dye ckp cmtu,,
aq tkt dye wt kje bkn2..
phm2 je lah pe mksd aq ye..

aq xtw nk wtpe,,
dye de mnx no fon aq,
cz dye ckp dye perlukn kwn tok crite,,
tp aq xrse aq prlu bg no fon aq,
lg2 aq ni bab2 org len mnx no fon mmg aq ssh skit nk bg,
lbih2 lg yg mnx tu laki..
lgpn kiteorg bru knl kot..
pape pn aq nk pesan
jgnlah mudah sgt amek jln singkt tok selesaikn mslh..



p/s: sory sy xdpt nk tolong awk,,
tp pe yg leh sy tlg just nsht kn awk je.
awk kne kuat..
sy tw awk leh..
jgn mdh ptos asa!!!
UJIAN MEMBUAT KITA LEBIH TABAH...
bkn wt kite lemah!!!
lastly sy doakn awk jmpe kbhgian dlm hdp.. insyaAllh  =)



6 comments:

Zuraidah said...

Betul tuh. Tapi, sampai dia cakap nak mati? Erk! Agak2 la.. Isk.

P/s: Apa pun, hati2 ngan dia. Mana la tau, dia ada niat lain. Beware. Yup.

Cik Wani said...

yup zu,,,xtw lah pe dye cter tu tol ke x,,
tp klo btol pn just dpt nsiht dye je r,,
dye nk no fon tp say sory lah..
zu pn tw kn kite ni cmne,,
ag2 ngn dak bru knl...

anywy thx zuzu =)

Zuraidah said...

Hurmm. Tuh la. Tapi, macam pelik pun ada gak. Kenapa dia boleh nak share tentang peribadi dia, padahal baru kenal kot.

Kenal kat fb?

Cik Wani said...

nth lah zu,,
knl kt fb je,,dye dak f6 cm kte2 gak..
nth,,rse kesian gak,,tp xtw tol ke pe dye cter..

Zuraidah said...

Ouh, budak form6. Dia sekolah mana? Hurmm.

Kita pun typical cepat kesian kan orang. Cuma, kalau dia dah cerita, layan je la. Tapi, ada batas2.

Cik Wani said...

dak segamat..
nth lah zu,,tulah ksian ble dye cter,
tp lyn je r..
xleh tlg pe pn,,just ckup bg nsht je lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Suck my Lolly